Omgeving

Omgeving

Eén van de grootste troeven van Hof ter Heidje is de prachtige en boeiende omgeving. Om het jou makkelijk te maken, vind je hieronder alle must-sees en must-do’s op een rijtje.

actief

Fiets en wandel in het spoor van de Ronde van Vlaanderen

Hof ter Heidje ligt op ongeveer 100m van de Kortekeer en op slechts enkele kilometers van klassiekers als de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Een betere ligging kan je als fietsliefhebber niet wensen.

Daarnaast staat de omgeving ook gekend als een geweldige wandelbestemming. Op slechts een 50-tal meter van Hof ter Heidje vind je al een wandelknooppunt. 

Meer weten over de Ronde van Vlaanderen? Bezoek dan ook het CRVV in Oudenaarde (Centrum Ronde van Vlaanderen), een uniek belevingscentrum voor jong en oud.

Cultuur

Ontdek het historische Ronse

Breng zeker een bezoek aan Ronse, de parel van de Vlaamse Ardennen. Dit mooie historische stadje heeft naast gezelligheid ook cultureel heel wat te bieden.

De SintHermesbasiliek springt met zijn 74m hoge toren meteen in het oog. De echte blikvanger ligt echter onder de grond: een monumentale Romaanse crypte uit het jaar 1089. Een absolute aanrader om te bezoeken.

Dan nog een letterlijke Must: het Museum voor Textiel. Hier kan je onder leiding van een gids een bezoek brengen aan een oude textielfabriek en de oude industriële weefgetouwen aan het werk zien. 

Gids nodig? Gastvrouw én stadsgids Sabine loodst je graag op een unieke manier door de stad. Vraag ernaar tijdens je reservering.

Avontuur & Teambuilding

Ready, set, GO!

Ben je op zoek naar spanning en avontuur, of naar een onvergetelijke teambuilding? Ga dan langs bij de Ijsmolenhoeve. Zij bieden enkele tientallen (!) verschillende teambuildingformules aan, van laserkleiduifschieten en archery tag tot een deathride en via ferrata.

Op amper 2km rijden vind je ook een verhuurder van 2PK’tjes en andere oldtimers. De rit kan al dan niet gecombineerd worden met een teambuildingactiviteit.

Waan je echter helemaal in het Vlaamse Toscane en huur met heel de groep een Vespa bij vespaverhuurder Refugetrips. Snorren door de glooiende velden met de wind in de haren: geweldig!

Eten & Drinken

Eetgelegenheden
Drinkgelegenheden

Winkelen

Bakkers
Slagers
Supermarkt

Wij wijzen je de weg

Waar boodschappen doen?
Waar eten afhalen?
Waar iets gaan eten of drinken?
Wat is er in de buurt allemaal te doen?
Elke gast ontvangt uitgebreide informatie hierover enkele weken voor aankomst!